Pages

Saturday, February 6, 2021

2021 Minggu 4 (7-11/2/2021)


Mata pelajaran

Sejarah

Tarikh/Hari

7/2/2021 (Ahad)

Kelas/Bilangan Pelajar

6A5/ 16 pelajar

Masa

10.20-12.00

Catatan

 MENGAWASI  KELAS  PEPERIKSAAN

 : PENDIDIKAN SENI VISUAL


Mata pelajaran

Sejarah

Tarikh/Hari

8/2/2021 (Isnin)

Kelas/Bilangan Pelajar

6R5/ 24 pelajar

Masa

9.00-10.20

Catatan

 MENGAWASI  KELAS  PEPERIKSAAN

 : PENGAJIAN AM

 

Mata pelajaran

Sejarah

Tarikh/Hari

8/2/2021 (Isnin)

Kelas/Bilangan Pelajar

6A5/ 16 pelajar

Masa

12.00-1.20

Catatan

 MENGAWASI  KELAS  PEPERIKSAAN

 : KMK

 

Mata pelajaran

Sejarah

Tarikh/Hari

9/2/2021 (Selasa)

Kelas/Bilangan Pelajar

6R5/ 24 pelajar

Masa

7.40-9.00

Catatan

 MENGAWASI  KELAS  PEPERIKSAAN

 : BAHASA MELAYU

 

Mata pelajaran

Sejarah

Tarikh/Hari  

9/2/2021 (Selasa)

Kelas/Bilangan Pelajar

6A1/ 21 pelajar

Masa

9 .00-10.20

Catatan

 MENGAWASI  KELAS  PEPERIKSAAN

 : BAHASA MELAYU

 

Mata pelajaran

Sejarah

Tarikh/Hari

9/2/2021 (Selasa)

Kelas/Bilangan Pelajar

6A5/ 16 pelajar

Masa

12.00-1.20

Tajuk

 ULANGKAJI BAHAGIAN B: SEJARAH MALAYSIA

Tema 1: Masyarakat

Objektif

  1. Menghuraikan fakta penting bagi  setiap soalan 
  2. Mengenalpasti fakta penting dan huraian beserta contoh yang sesuai

Kaedah/ Aktiviti PdPc

         1.      Mengenalpasti kata kunci dan isi penting bagi soalan berkaitan Tema 1

         2.      Membuat catatan sama ada dalam bentuk rajah minda isi penting atau esei lengkap.

       

KBAT

Menganalisis

 i-Think/Proses Pemikiran 

tiada

Nilai/Unsur  patriotisme/

Kemahiran insaniah

       1.      kerjasama.

       2.      Kerajinan/ daya usaha

Konsep/Istilah

Pertanian dagangan

Sumber    rujukan

Modul Sejarah STPM Penggal 3 Tahun 2020 (Sarawak) ms 16-19 .

Refleksi

100% Pelajar  terlibat dalam perbincangan ulangkaji dan membuat catatan mengikut keselesaan masing-masing sama ada menggunakan rajah minda atau catatan nota ringkas..

 

Tarikh

11-12/2/2021 (Rabu -Khamis)

Catatan

CUTI SEMPENA

TAHUN BARU CINA 

No comments:

Post a Comment